• ZŠ - 12. školský ples
          • ZŠ - 12. školský ples

          • Už dvanásty rok na prelome mesiacov január a február organizuje ZŠ s MŠ spolu s rodičovskou radou školský ples. Tento rok sa ples konal 31. januára 2015 v sále Obecného úradu v Kamenici. Hneď v úvode na každého čakal  malý darček. Kultúrny program otvorili tretiaci tancom a zaspievali ľudovú pieseň. Mária Balogová sa predstavila hrou na klarinete so skladbou Wind of change. O príjemnú hudobnú atmosféru a tanečnú zábavu sa postarala hudobná skupina Carmen. Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k úspešnej organizácii plesu.

            Mgr. Terézia Prevužňáková

            Do galérie ZŠ - 12. školský ples boli pridané fotografie.

        • ZŠ - Vianočný program
          • ZŠ - Vianočný program

          • Vianoce, čas radosti, lásky, pokoja a mieru. Čas, keď sa môžeme na chvíľu pristaviť, zamyslieť sa nad čarom a atmosférou vianočných sviatkov, myslieť na rodinu, priateľov a známych.

            A čas pred týmito krásnymi sviatkami venovali žiaci našej školy najmä príprave vianočného programu, ktorý pod vedením pedagógov pripravujú pre svojich blízkych každý rok. A inak tomu nebolo ani teraz. V utorok 16. 12. 2014 sa naši žiaci predviedli vianočným pásmom, v ktorom už tradične nechýbali vianočné koledy, spevy, básničky, scénky či tance. V závere si spoločne s pedagógmi zaspievali vianočnú koledu, ktorou sa zároveň rozlúčili a popriali krásne a pokojné prežitie vianočných sviatkov v kruhu svojich najbližších.

             

            Mgr. Lucia Omastová

            Do galérie ZŠ - Vianočný program boli pridané fotografie.

        • ZŠ - Október - Mesiac úcty k starším
          • ZŠ - Október - Mesiac úcty k starším

          • Október- mesiac, kedy nielen staršia generácia s väčším záujmom či pozornosťou vníma vlastný vek a obhliada sa v spomienkach do zapísaných stránok knihy života, ale aj mladšia generácia si väčšmi uvedomuje opodstatnenosť a  pevné miesto, ktoré v ich živote nepopierateľne a zaslúžene patrí rodičom, starým či prastarým rodičom.

            Aj my sme 28.októbra 2014 pozvali všetkých starých rodičov do rozcvičovne školy, kde si pre nich naši žiaci spolu so svojimi učiteľmi pripravili pásma piesní a básní, hovoreného slova a tanček. Po kultúrnom programe sa hostia mohli občerstviť sladkými koláčikmi a tiež chutným čajíkom, alebo kávičkou a zaspomínať tak spoločne na prežité roky. Touto milou slávnosťou sme chceli vyjadriť naše úprimné poďakovanie a úctu, za ich prácu, pomoc pri výchove detí a vnúčat, a verím, že nás poctia svojou návštevou aj na ďalší rok.

            Vám, mamičky:

            Urdová Ľubica, Štieberová Martina, Klenotičová Oľga, Andraščíková Mária, Pavlinská Mária, Dinisová Jarmila, Pellová Michaela, Komorová Monika, Adamčáková Mária, Ing. Šomjáková Jana, Blašková Oľga, Urdová Andrea, Andraščíková Juliána, Piskurová Jana, Bakoňová Alžbeta, Molnárová Judita, Molnárová Andrea, Andraščíková Viera, Pavlinská Anna, Šomjáková Lenka, Cisková Lenka, Halčišáková Martina, Sabatulová Mária, Andraščíková Anna,

            ktoré ste nám upiekli a doniesli výborné a chutné koláče na občerstvenie pre starých rodičov srdečne ďakujeme.

            .

            Mgr. Judita Kažová

            Fotogaléria ZŠ - Mesiac úcty k starším

          • Didaktické hry v prírode

          • Slnečné jesenné počasie sme využili na realizáciu didaktických hier v prírode, ktoré sa uskutočnili 19. septembra 2014. Didaktické hry v prírode vytvárajú u žiakov pozitívny vzťah k prírode, učia sa orientovať a bezpečne pohybovať v neznámom teréne. Tento rok trasa viedla od školy do susednej obce Kyjov. Tretiaci a štvrtáci ju absolvovali na bicykloch a prváci s druhákmi pešo. Cyklisti prekvapili svojou návštevou žiakov ZŠ s MŠ v Kyjove a peší turisti sa odfotografovali pred Obecným úradom v Kyjove. Cestou domov sme si oddýchli v priestoroch Farmy v Kamenici, kde na žiakov čakalo veľké prekvapenie – nafukovací hrad.

            Mgr. Terézia Prevužňáková

        • DJZ- Snehová kráľovná
          • DJZ- Snehová kráľovná

          • Snehová kráľovná

                  Pravidelne aspoň raz za rok sa naša škola zúčastňuje na divadelných predstaveniach v Prešove v DJZ, aj tento raz sme sa dňa 14.11.2014 vybrali na predstavenie s názvom ,,Snehová kráľovná“. Krásny príbeh o Snehovej kráľovnej, ktorá svojím chladom mrazila ľudské srdcia a menila ich na ľad, a ktorú zničilo teplo ľudskej lásky, každý z nás určite pozná.

                 Tento príbeh bol však trošku iný, aj tu vystupovala Gerda a Kay, ale Kay bol zlý, rozmaznaný a uhundraný. A práve takýchto ľudí si Snehová kráľovná unášala do svojho ľadového kráľovstva. Ešte šťastie, že sa ho odvážna kamarátka Gerda vybrala hľadať. Na namáhavej ceste jej okrem kamaráta Havrana pomáhalo viacero nových kamarátov. Nakoniec, ako v každom príbehu, všetko dobre dopadlo. Ponaučenie, ktoré z príbehu vyplýva si vzali asi najviac deti, ktoré sa svojím správaním podobajú Kayovi, aby si aj pre nich neprišla Snehová kráľovná a nevzala ich do svojho ľadového kráľovstva... 

            Mgr. Judita Kažová

          • Školský rok 2014/2015

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2014/2015 sa uskutoční v utorok 2. septembra 2014 v areáli ZŠ s MŠ Kamenica po svätej omši, ktorá sa začne o 8:00 hod.

        • Krajina zdravia
          • Krajina zdravia

          • Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila 31. máj  za Svetový deň bez tabaku. Pri tejto príležitosti Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Kamenica v okrese Sabinov zorganizovalo dňa 28. mája III. ročník Krajiny zdravia, do ktorej pozvali aj okolité základné školy. V tomto školskom roku sa tejto akcie zúčastnili – ZŠ Dubovica, ZŠ s MŠ Kyjov, ZŠ Komenského 113, ZŠ Hviezdoslavova 1 a samozrejme ZŠ s MŠ Kamenica. O pol deviatej sa všetci žiaci so svojimi učiteľmi stretli pred kostolom, kde ich všetkých pán riaditeľ PaedDr. Martin Halčišák privítal. A hneď nasledoval spoločný výstup na hradný kopec. Tam už boli pre žiakov pripravené rôzne atrakcie, ktoré si žiaci mohli vyskúšať, ako napr. nafukovací hrad, skákanie vo vreci, jazda na koni, rôzne športové hry či streľba z luku. Keď sa žiaci dosýta vyšantili, bola pre nich pripravená prehliadka techniky a činnosti Požiarnického zboru SR a činnosť príslušníkov Policajného zboru SR v oblasti primárnej prevencie problémov s návykovými látkami. Hneď po ukončení týchto prehliadok mal nasledovať chutný guľáš, ktoré pre nás pripravili šikovné kuchárky. Ale počasie to nakoniec zariadilo trošku inak, ako by sme chceli. A keďže nás husté dažďové kvapky trochu vystrašili, rýchlo sme sa pobrali dolu z hradného kopca. Aj keď sme prišli do školy premočení do poslednej nitky, zostup z hradného kopca si vychutnali najmä žiaci. Všetci spoločne sme si v škole pochutnali na guľáši, ktorý si každý pochvaľoval. Na tento deň určite nikdy nezabudneme a budeme naňho ešte dlho spomínať a už teraz sa tešíme na IV. ročník Krajiny zdravia.    

                       

            Mgr. Andraščíková Lucia

        • Základný plavecký výcvik
          • Základný plavecký výcvik

          • Tretiaci a štvrtáci sa zúčastnili týždenného plaveckého výcviku od 2. 6. 2014 – 6.6. 2014, ktorý sa konal v bazéne Strednej odbornej školy v Sabinove. Na začiatku výcviku sa žiaci zoznamovali s vodou prostredníctvom hier, naučili sa splývať, plávať pod vodou a postupne zvládali základné plavecké činnosti, ktoré sú podmienkou správneho nácviku plaveckých spôsobov – prsia, kraul a znak.  Odmenou pre všetkých plavcov bolo Mokré vysvedčenie s údajom o tom, či plávajú ako delfín, kapor alebo korytnačka. Plavecký výcvik vyvrcholil súťažou, kde žiaci mali čo najrýchlejšie preplávať dĺžku bazéna. Víťazom sa stal Rastislav Andraščík (3.roč.).

            Mgr. Terézia Prevužňáková

        • Zdravotnícka súťaž
          • Zdravotnícka súťaž

          • Slovenský Červený kríž každoročne v mesiaci máj organizuje regionálne súťaže Hliadok mladých zdravotníkov 1. a 2. stupňa. V nich si žiaci overujú nielen teoretické vedomosti a poznatky o Červenom kríži, ale i praktické ošetrovanie simulovaných poranení. Okresné kolo súťaže hliadok mladých zdravotníkov  sa konalo 27. mája v Základnej škole Komenského 113 v Lipanoch.  Pod odborným dohľadom rozhodcov sa jednotlivé družstvá striedali na 4 stanovištiach:

            ·         Teoretické vedomosti o histórii Červeného kríža.

            ·         Teoretické zdravotnícke vedomosti.

            ·         Resuscitácia- oživovanie na resuscitačných bábkach.

            ·         Simulované poranenie - poskytnutie pomoci človeku, ktorý sa predávkoval drogami.

            Hliadka zdravotníkov našej školy v zložení Laura Belišová (4.roč.), Daniela Piskurová (4.roč.), Milena Tarasovičová (4.roč.), Tatiana Čabalová (3.roč.), Lenka Andraščíková (2.roč.) získali krásne druhé miesto a prvenstvo nám uniklo iba o jediný bod.

            Mgr. Terézia Prevužňáková

        • Školský výlet 2014
          • Školský výlet 2014

          • Dobšinská ľadová jaskyňa a Spišský hrad – tieto dve krásne miesta čakali na výletníkov z našej školy. Dobšinská ľadová jaskyňa sa nachádza na juhozápadnom okraji Národného parku Slovenský raj v Spišsko-gemerskom krase. Táto jaskyňa patrí medzi najvýznamnejšie ľadové jaskyne na svete. Na výstupovej trase, ktorej dĺžka je asi 1 kilometer sú umiestnené tabule náučného chodníka, kde si naši žiaci mohli prečítať rôzne zaujímavosti o jaskyni a jej okolí. Výstup k jaskyni nám trval asi 30 minút. Jaskyňou nás sprevádzal sprievodca, od ktorého sme sa dozvedeli rôzne zaujímavé informácie. Po prehliadke sme si to trošku vymrznutí namierili rovno na Spišský hrad, ktorý patrí medzi najväčšie hrady v strednej Európe. Tam sme si prezreli hradnú kuchyňu, rôzne komnaty, mučiareň aj celé hradné nádvorie tejto národnej pamiatky. Nakoniec sme sa po ceste domov zastavili na salaši v Spišskom Podhradí, kde sa žiaci vyšantili na preliezkách, hojdačkách a iných atrakciách.

            Domov sme sa vrátili v zdraví a plní nových zážitkov, ale aj vedomostí.      
             

            Mgr. Lucia Andraščíková

          • Malý futbal žiakov 3. - 4. ročníka ZŠ

          • Vyvrcholením celoročného snaženia pri získavaní futbalového majstrovstva je koncoročný futbalový turnaj v malom futbale žiakov 3. – 4. ročníka ZŠ Hornotoryského regiónu. Organizátorom podujatia bola Základná škola Komenského 113, Lipany. Na ihrisku s umelou trávou si 9. júna 2014 zmerali svoje sily družstvá z 5 základných škôl – Lipany, Kamenica, Plavnica, Ľutina, Dubovica. Favoritom turnaja boli družstvá, ktorých členovia sú žiakmi športových tried so zameraním na futbal. Aj napriek týmto skutočnostiam naši futbalisti potvrdili, že počas celého školského roka poctivo trénovali a vďaka húževnatosti dosiahli cieľ – 2. miesto. Blahoželáme! Športu zdar a futbalu zvlášť!

            PaedDr. Martin Halčišák

        • Veľkonočný turnaj vo vybíjanej
          • Veľkonočný turnaj vo vybíjanej

          • Pravidelná účasť na tomto turnaji a dlhodobo veľmi dobré umiestnenia boli vhodným predpokladom na úspešné umiestnenie aj na tohtoročnom veľkonočnom turnaji vo vybíjanej žiakov 3. a 4. ročníka ZŠ.

            Turnaj organizovala Základná škola Hviezdoslavova 1, Lipany. Naše družstvo malo ťažkú úlohu – obhájiť prvenstvo z minuloročného turnaja. Po urputnom boji a skvelom výkone naše družstvo zložené zo žiakov 3. a 4. ročníka celý turnaj vyhralo a obhájilo prvenstvo z minulého roka. Putovný pohár je náš.

             PaedDr. Martin Halčišák

        • Turnaj florbalovej prípravky
          • Turnaj florbalovej prípravky

          • V priebehu školského roka 2013/2014 naše florbalové družstvo bolo účastníkom celoročného turnaja florbalovej prípravky, ktorú organizovala Základná škola Hviezdoslavova 1, Lipany. Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev zo základných škôl Hornotoryského regiónu. Po nesmelom začiatku sa naše florbalové nádeje prebudili a v konečnom poradí dosiahli 3. miesto. Spolu odohrali 20 zápasov, v ktorých získali 19 bodov.

             

            PaedDr. Martin Halčišák

        • Volejbalový turnaj učiteľov Hornotoryského regiónu
          • Volejbalový turnaj učiteľov Hornotoryského regiónu

          • Každoročne  naša škola organizuje v  mesiaci jún posledný turnaj učiteľov v tomto školskom roku na multifunkčnom ihrisku pri našej škole. Teplejšie počasie bez dažďa sme si objednali na 20.6.2014. Tento rok sa turnaja zúčastnilo 5 škôl. Súťažili medzi sebou učiteľské kolektívy zo ZŠ Hviezdoslavova 1 Lipany, ZŠ s MŠ Krivany, SOŠ Lipany, Gymnázium Lipany a domáci kolektív ZŠ s MŠ Kamenica. Turnaj sa odohral v priateľskej atmosfére, ku ktorej prispelo povzbudzovanie našich šikovných žiačok – tanečníčok, ale aj ostatných prítomných. No,  aký by to bol turnaj bez víťaza. Napriek vynikajúcej atmosfére a krásnym športovým výkonom všetkých kolektívov, riaditeľ školy vyhlásil dvoch najlepších. Krásny finálový zápas si zahrali ZŠ s MŠ  Krivany a Gymnázium Lipany. Po napínavom dueli sa na 1. mieste umiestnila ZŠ s MŠ Krivany a na 2. mieste Gymnázium Lipany. Staré známe heslo - Sláva víťazom – česť porazeným, na tomto turnaji  neplatilo, nakoľko víťazmi sa stali všetci, ktorí mali chuť  zašportovať si,  aj sa dobre  zabaviť. Pán riaditeľ všetkým zúčastneným odovzdal diplomy a  poháre ako spomienku na tento deň.

            Mgr. Antónia Kucháriková

        • Slávik Slovenska 2014
          • Slávik Slovenska 2014

          • Aj tento rok sme sa zúčastnili speváckej súťaže v speve ľudových piesní  Slávik Slovenska 2014. Tohto roku to bol už 24. ročník a okresné kolo organizovala 7. 5. 2014   ZUŠ v Lipanoch . Našu školu reprezentovali naši najlepší speváci, teda víťazi I. a II. kategórie. V prvej kategórii nás reprezentoval žiak druhého ročníka Pavol Bača a v II. kategórii žiačka štvrtého ročníka Timea Bielaková. Hoci sme si pri silnej konkurencii tohto roku nedoniesli žiadne medailové umiestnenie, našim reprezentantom ďakujeme a zároveň  prajeme veľa speváckych úspechov.

                                                           Mgr. Antónia Kucháriková

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa - deň, ktorý patrí všetkým mamkám.

            Mama - slovo, ktoré samo v sebe zosobňuje nehu, starostlivosť a bezhraničnú lásku. Bola to mama, ktorá sledovala prvé naše krôčiky, ktorá si nás pritúlila, zovrela v náručí, keď nám bolo ťažko. Každý najlepšie vie, čo jeho mamka preň znamená.

            Tento rok sme si sviatok všetkým matiek pripomenuli v nedeľu 11. mája. A pri tejto príležitosti si naši žiaci niekoľko týždňov pripravovali program, vďaka ktorému mali možnosť vyjadriť úctu, vďaku a lásku svojim mamkám. Program bol plný krásnych veršíkov, pesničiek a tančekov, ktoré potešili srdcia všetkým mamičiek. Predstavili sa aj naši „malí“ hudobníci hrou na niekoľkých hudobných nástrojoch – flauta, akordeón či gitara. Nakoniec programu všetci žiaci darovali svojim mamkám kvietok ako vyjadrenie ich lásky a vďaky. Mamky sa svojim deťom odmenili neutíchajúcim potleskom a nejednou slzičkou radosti v očiach.

            Mgr. Andraščíková Lucia

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kamenica
      • 051/4573123 +421918657042
      • Kamenica 645 082 71 Kamenica 082 71 Kamenica Slovakia
      • 037944681
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje