• Zdravotnícka súťaž
          • Zdravotnícka súťaž

          • Družstvo mladých zdravotníkov 1. stupňa - Tatiana  Čabalová (4.roč.), Lenka Andraščíková (3.roč.), Juliana Pavlinská (3.roč.), Veronika Sabatulová (3.roč.), Sára Šomjaková (2.roč.), Lucia Piskurová (2.roč.)  sa zúčastnilo 21. mája 2015 okresného kola súťaže v poskytovaní prvej pomoci, ktorú organizovala ZŠ Komenského 113 v  Lipanoch. Teoretickú časť súťaže zvládli výborne, nestratili ani jeden bod. V praktickej časti ukázali ako vedia poskytnúť prvú pomoc, zavolať záchrannú službu, urobiť masáž srdca i umelé dýchanie. Naši zdravotníci sa umiestnili na 4. mieste.

             Mgr. Terézia Prevužňáková

            Fotoalbum

        • Ja som chlieb života
          • Ja som chlieb života

          • „Ja som chlieb života“

                   Prvé sväté prijímanie je dôležitou udalosťou v živote každého veriaceho človeka. Práve pred sto rokmi pápež Pius X. znížil vek detí, ktoré môžu pristúpiť k Eucharistii, z dvanásť až štrnásť rokov na sedem.

                   Okrem prípravy v kostole a v škole, je tu veľmi dôležité sprevádzanie rodičov a príbuzných, lebo v tomto období dieťa ešte nevie celkom samo napredovať vo vzťahu s Bohom – Nebeským Otcom. Stále teda trvá záväzok rodičov a krstných rodičov, viesť a vychovávať ho vo viere.

                 Tento krásny deň prvého Svätého prijímania prežívali  deti, rodičia, krstní rodičia a starí rodičia v peknej podhradnej dedinke, v Kamenici. Bolo to 7.júna 2015.

                 Naskytol sa mi pekný pohľad pri prechádzaní obcou v deň prvého sv. prijímania. Pred každým domom, kde chystali túto slávnosť, stáli vyzdobené briezky. Tieto stromy nám symbolicky pripomínajú príchod Ducha Svätého – Turíce. Nebola to však iba symbolika, ale skutočnosť, že Duch Svätý je prítomný v každej rodine, v každom dieťati, ktoré  prvýkrát prijme Ježiša v Eucharistii. No nielen v rodine, ale touto slávnosťou žila celá farnosť.

                  Deň predtým, 6.júna,  prijali deti Sviatosť zmierenia, kde cez ruky kňaza -duchovného otca Jozefa -  získali odpustenie hriechov. To bol ich veľký vstup na nedeľnú slávnosť. Priebeh  slávnosti bol v Božej prítomnosti.  Pán farár Jozef Hanobík  povedal na záver svätej omše: „Cítil som, že Boh bol prítomný na tejto sv. omši.“

            Mgr. Anna Kožušková, katechétka

        • Gymnastický deň
          • Gymnastický deň

          • ZŠ Komenského 113 Lipany dňa 3.6.2015 zorganizovala Gymnastický deň. V tento deň súťažili žiaci na stanovištiach a predvádzali svoju šikovnosť a obratnosť na lavičkách, žinenkách, hrazde, na rebrinách, ale aj so švihadlom v rôznych cvičeniach ako kotúľ vpred, výdrž v zhybe, preskoky cez švihadlo, výdrž v stoji na jednej nohe tzv. Plameniak, a mnoho ďalších. Našu školu reprezentovalo na tomto dni jedno desaťčlenné družstvo v zložení: Soňa Ščecinová, Lenka Andraščíková, Veronika Sabatulová, Barbara Drobňáková, Natália Gladišová, Karolína Čubová, Júlia Dudová, Sofia Hovančíková spolu s Radoslavom Dinisom a Kamilom Belišom. Osem družstiev predvádzalo svoje majstrovstvo, ale naši žiaci získali najviac bodov (353 b.), a preto získali skvelé 1. miesto.

            Mgr. A. Kucháriková

            Do galérie Gymnastický deň boli pridané fotografie.

        • Medzinárodný deň detí
          • Medzinárodný deň detí

          • Medzinárodný deň detí sme oslávili 1. júna 2015 športom a pohybom. Pripravili sme školský turnaj vo vybíjanej pre dievčatá a futbalový turnaj pre chlapcov.  V prvej kategórii (1. – 2. ročník) zvíťazili dievčatá aj chlapci z druhého ročníka. V druhej kategórii (3. – 4. ročník) si prvenstvo vo futbale vybojovali štvrtáci a turnaj vo vybíjanej vyhrali žiačky 3. ročníka. Všetkých žiakov okrem sladkej odmeny čakalo aj veľké prekvapenie – nafukovací  hrad.

            Mgr. Terézia Prevužňáková

            Fotoalbum

        • Vyhrali sme
          • Vyhrali sme

          • „Ten, kto separuje odpad, šetrí prírodné zdroje a je ohľaduplný k životnému prostrediu“.

            12. ročník súťaže s firmou MILK-AGRO, spol. s r. o. pod názvom „RECYKLUJ A VYHRAJ“ sme v školskom roku 2014/2015 vyhrali a to v kategórii B2 – Zber tetrapaku z čerstvého mlieka SABI. Zo 70 zúčastnených škôl v kategórii B2 sme získali 1. miesto. Spolu sme vyzbierali 403 060 g tetrapakov. Najusilovnejší zberač, žiak 1. ročníka Gregor Čuba nazbieral 3 000 ks tetrapakov. Slávnostné vyhodnotenie a odovzdávanie cien sa uskutočnilo 28. 5. 2015  v PKO Čierny Orol Prešov o 10.00 hod. Celé slávnostné podujatie moderoval Michal Hudák. Za víťazstvo v tejto súťaži naša škola získala:

            Nákupnú poukážku pre školu – veľkosklad                                 200,- €

            Nákupnú poukážku pre riaditeľa školy                                      1x 20,- €

            Nákupnú poukážku pre koordinátora                                       4x 10,- €

            Nákupnú poukážku pre 5 najlepších zberačov a ich rodiny   5x 10,- €

            Tričko s logom                                                                                 50 ks

            Tablet pre najusilovnejšieho žiaka                                                   1 ks

            Účasť na koncerte Integrácia 2015 - iba víťazná škola  - 3. septembra 2015 v SLOVNAFT Aréne – Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave v čase od  11:00 do 13:00 hod.

            Za trpezlivosť, usilovnosť a ochotu separovať odpad z výrobkov SABI vyslovujem všetkým žiakom, ich rodičom, ale aj zamestnancom našej školy úprimné „ Ďakujem“.

            PaedDr. Martin Halčišák

            Do galérie Recykluj a vyhraj 2015 boli pridané fotografie.

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

          • Aj keď sa hovorí, že ticho lieči, rovnako sa používa aj fráza, že hudba je liek na dušu. To si mohli vyskúšať aj žiaci Základnej školy s materskou školou v Kamenici, ktorí sa so svojimi učiteľmi vybrali dňa 20.mája.2015 do kultúrneho domu. Tam ich už čakali žiaci zo Základnej umeleckej školy v Lipanoch, ktorí si pre nich pripravili pásmo piesní, za sprievodu akordeónov, ale aj mnohých iných krásnych hudobných nástrojov. Vystúpenie sa nám veľmi páčilo, niektorých možno inšpirovalo do budúcnosti rozhodnúť sa pre nejaký hudobný nástroj, či umelecký odbor. Účinkujúcich sme odmenili potleskom a nadšení vystúpením sme sa vracali do školských lavíc.

            Mgr. Judita Kažová

            Fotoalbum

        • Tretiaci a štvrtáci úplne mokrí
          • Tretiaci a štvrtáci úplne mokrí

          • Tretiaci a štvrtáci boli celý týždeň úplne mokrí, keďže sa zúčastnili týždenného plaveckého výcviku od 18. 5. 2015 – 22.5. 2015 v bazéne Strednej odbornej školy v Sabinove. V tieto dni prekonali strach z vody a zvládli základné plavecké návyky, dýchanie do vody, lovenie predmetov z vody, splývanie na bruchu a chrbte, kraulové a znakové nohy s dýchaním do vody,  zoskok do vody a vynorenie. Všetci plavci získali na záver výcviku tradičné Mokré vysvedčenie.

            Mgr. Stanislav Gladiš

            Do galérie ZŠ - Plavecký výcvik boli pridané fotografie.

        • Regionálna florbalová liga
          • Regionálna florbalová liga

          •  Žiaci našej školy sa po celý rok pravidelne zúčastňovali zápasov vo florbale. Dňa 12.5.2015 sa konal rozhodujúci turnaj a vyhodnotenie celoročných zápasov. Naši žiaci sa umiestnili na 2. mieste v regionálnej florbalovej lige Prešovského kraja, v rámci florbalovej prípravky. Srdečne gratulujeme a ďakujeme !

            Mgr.Judita Kažová

            Do galérie Florbalová liga boli pridané fotografie.

        • Turistický výlet
          • Turistický výlet

          • Žiaci zo Školského klubu detí pri ZŠ s MŠ Kamenica sa spolu s členmi turistického krúžku vybrali na dlhšiu prechádzku. Aj keď nás mraky strašili, slniečko nám prialo. Cieľom našej prechádzky bolo navštíviť hrob padlých hrdinov na cintoríne v obci Kamenica a oboznámiť žiakov s výročím, ktoré bolo na nasledujúci deň, a to ,,70 rokov od skončenia 2. sv. vojny“. Naša prechádzka pokračovala na neďaleké vŕšky, kde sme objavili prichystané drevo na vatru, ktorá sa tradične zapaľuje v predvečer tohto sviatku. Cestou domov nás sprevádzali piesne, ktoré sme si spievali a vôňa čerstvo nazbieraných prvosienok.

                                                                                                                                                      Mgr.Judita Kažová

            Do galérie Výlet boli pridané fotografie.

        • Deň matiek 2015
          • Deň matiek 2015

          • Druhá májová nedeľa už tradične patrí  oslave Dňa matiek. Inak to nemohlo byť, ani tentoraz. Žiaci zo základnej školy spolu s deťmi z materskej školy v Kamenici, pripravili krásnu kyticu, posplietanú z básní, piesní, scénok a tancov pre svoje najdrahšie mamičky, mamky a babičky, ktoré sa na svoje ratolesti prišli pozrieť do kultúrneho domu v Kamenici dňa 10.mája.2015. Mamičky nielenže dostali od svojich detičiek krásny kvet, ponúkli sa kávou aj sladkým koláčikom, ale aj poďakovanie a božtek s dvomi nádhernými slovami: ,, Mamka, ľúbim Ťa!“

            Mgr. Judita Kažová

            Do galérie Deň matiek 2015 boli pridané fotografie.

        • Hudobný folklór
          • Hudobný folklór

          • Stanislav Gaľa, folklorista, spevák a dvojnásobný víťaz celoštátnej súťaže v hre na ľudové nástroje, nám predviedol výchovný koncert s názvom Hudobný folklór, v ktorom nám predstavil tradičnú ľudovú kultúru. Nechýbali ukážky hry na niekoľkých hudobných nástrojoch - na fujare, trombita, píšťalke, ústnej harmonike, okaríne, gajdici, drumbli, gajdách a gitare. Hru na nástrojoch dopĺňal aj spev pána Gaľu a kultivovaný výklad o hudobnom folklóre. Počas koncertu prebiehala aj videoprojekcia o ľudovej kultúre.

            Mgr. Stanislav Gladiš

            Do galérie Hudobný folklór boli pridané fotografie.

        • Naj chlapec-naj dievča ŠKD 2015
          • Naj chlapec-naj dievča ŠKD 2015

          • Dňa 18.3.2015 sa konala súťaž ,,Naj chlapec - naj dievča Hornej Torysy 2015". Je to súťaž, v ktorej sa stretávajú deti z ŠKD Hornotorysského regiónu. Tento rok sa tam stretlo spolu 8 škôl. Našu školu reprezentovali žiačky Andraščíková Lenka (3.ročník), Sabatulová Veronika (3.ročník) a Andraščíková Silvia (1.ročník). Súťažilo sa v dvoch disciplínach, prvá bola módna prehliadka spojená s predstavením sa. Druhá disciplína bola voľná, v ktorej sa naše súťažiace predstavili so spoločným tančekom, kde spoločne s nimi nesúťažne vystúpili aj žiačky Piskurová Denisa (3.ročník) a Cisková Tamara (3.ročník). Aj keď sme nezískali žiadnu cenu, dobre sme sa zabavili a získali nové skúsenosti.           

                                                                                                                                                                 Mgr. Judita Kažová  

             

            viac foto tu: https://zskamenica.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=136

        • Karneval
          • Karneval

          • Fašiangy sú symbolom zábavy, veselosti a najmä obdobím maškarných karnevalov. Tak ako každý rok, aj teraz Základná škola s materskou školou v Kamenici usporiadala už tradičný detský karneval pre žiakov 1. stupňa aj pre našich najmenších. Všetci sa v ten deň zmenili na rôzne príšerky, princezné, zvieratká a iné rozprávkové bytosti. Spolu s nimi prešli premenou aj naši pedagógovia, ktorých tiež zdobili originálne karnevalové masky. Celé dopoludnie sa nieslo v znamení výbornej zábavy, zaujímavých tanečných kreácií a dobrej nálady. Nechýbali ani rôzne súťaže, na konci ktorých boli naši žiaci odmenení sladkosťou. Všetci domov odchádzali s príjemným pocitom, úsmevom a dobrou náladou.  

                                                                                                 Mgr. Lucia Omastová

            Do galérie ZŠ - Karneval boli pridané fotografie.

        • ZŠ - Zápis do ZŠ
          • ZŠ - Zápis do ZŠ

          • Snehuliakovo – to je krajina, ktorú 4. februára 2015 navštívili súčasní predškoláci spolu so svojimi rodičmi. Mali len jeden cieľ – byť zapísaní do Základnej školy s materskou školou v Kamenici. Bolo to príjemné popoludňajšie stretnutie všetkých budúcich prváčikov a ich rodičov s učiteľmi školy. Na začiatku slávnostného stretnutia predškoláci predviedli svoje umelecké majstrovstvo v prednese básní a neskôr v speve v rozcvičovni našej školy. Po tomto úvode si rodičia išli splniť svoju zákonnú povinnosť v súlade s platnou legislatívou, podľa ktorej je zákonný zástupca dieťaťa povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Jedným z významných období v živote dieťaťa je nástup do základnej školy.

            Pre dieťa je to prechod z obdobia „hier“ do obdobia „povinností“. Aj preto naši budúci prváci našli odvahu a veľmi dobre prezentovali svoje schopnosti a zručnosti. Formou hry v krajine  Snehuliakovo počítali, kreslili, triedili geometrické tvary, určovali počet, skladali – hrali sa spolu, komunikovali navzájom. Výsledkom ich tvorivej aktivity bol slávnostný akt udelenia pamätného listu pri príležitosti zápisu do školy. V školskom roku 2014/2015 sa zápisu zúčastnilo 20 predškolákov – 8 dievčat a 12 chlapcov. V školskom roku 2015/2016 zasadne do prváckych lavíc 19 žiakov – 7 dievčat a 12 chlapcov. 1 žiačka bude plniť povinnú školskú dochádzku mimo územia Slovenskej republiky.

            Mgr. Antónia Kucháriková

            Do galérie ZŠ - Zápis do ZŠ boli pridané fotografie.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kamenica
      • 051/4573123 +421918657042
      • Kamenica 645 082 71 Kamenica 082 71 Kamenica Slovakia
      • 037944681
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje