• iBobor
          • iBobor

          • V tomto školskom roku 2016/2017 sa do jubilejného 10. ročníka online súťaže iBobor zapojili aj žiaci 3. a 4. ročníka našej školy v kategórii Bobríci. Hlavným cieľom tejto súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov, iniciovať v nich využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor.

            Viac na: http://ibobor.sk/vyhodnotenie2016.php#bob

            Mgr. Stanislav Gladiš

        • ZŠ - Mesiac úcty k starším
          • ZŠ - Mesiac úcty k starším

          • ...Aj napriek svojim šedinám, vždy budeš pre nás jediná. 
            Aj napriek tvojim vráskam, hreje ťa naša láska. Prajeme Ti milý starký, starká, 
            Nech ťa sila neopúšťa, nech Ti stále slúži zdravie, Či je deň, a či noc hustá....

                Čas plynie ako rieka nášho života. Starnutie prichádza pomaly, nenápadne. Nedá sa tomu vyhnúť. Sem-tam vás niečo zabolí, objaví sa vráska, skôr či neskôr nám obelejú vlasy. Staroba je výzva, ktorá nám pripomína, aby sme nestrácali čas a jeden druhému neváhali povedať milé slovo, či to, že ho máme radi. Všetko na svete môže človek zastaviť, každý pohyb, každý nepokoj, čo však nezastaví, nespomalí, je čas.

                My si to uvedomujeme každý rok, keď s láskou pripravujeme program pre našich starých rodičov. Žiaci zo základnej a materskej školy nacvičujú program, rôzne básne, piesne a scénky, ktoré ako veľkú kyticu darujú práve pre nich. Dňa 26.10.2016 o 16:00 hodine sa starí rodičia žiakov zišli v rozcvičovni našej školy, kde sa po programe mohli občerstviť chutným koláčikom a pri teplej káve zaspomínať na staré časy.

            Prajeme Vám pevné zdravie, veľa úsmevu, veselú myseľ, elán a radosť zo života. Prežite ďalšie roky obklopení láskou, úctou a pozornosťou svojich najbližších!

            Zároveň ďakujeme ochotným mamičkám za chutné koláče:

            1.ročník: Cisková, Sedláková, Pavlinská, Vašáková, Ferencová

            2.ročník: Bártová, Šomjáková, Džačovská, Petrušová, Tarasovičová, Kollárová, Omastová, Ceperková, Bačová, Bujňáková,  

                          Angelovičová

            3.ročník: Andraščíková A., Andraščíková M., Pinková, Dinisová, Izvorská, Klenotičová, Pavlinská, Šalamonová

            4. ročník: Drobňáková, Komorová, Andraščíková K., Andraščíková  J., Piskurová

                                                    Mgr. Judita Kažová

            Do galérie ZŠ - Mesiac úcty k starším boli pridané fotografie.

        • ZŠ - Čítame spolu
          • ZŠ - Čítame spolu

          • Ministerstvo školstva organizovalo 24. októbra 2016 o 9.00 h spoločné čítanie rozprávky  v základných školách na celom území Slovenska. Do čítania sa zapojili aj žiaci a učitelia našej školy, aby čítaním rozprávky Pamodaj šťastia lavička podporili počas Medzinárodného dňa školských knižníc vzťah detí a žiakov k čítaniu.

            Do galérie ZŠ - Čítame spolu boli pridané fotografie.

        • Začiatok školského roka 2016/2017
          • Začiatok školského roka 2016/2017

          •      Uplynuli dva mesiace letných prázdnin. Verím, že boli plné pekných zážitkov. Mali sme možnosť načerpať nové sily a s nimi vykročiť do úloh, ktoré nový školský rok prinesie. Škola nie je len vzdelávanie, učebné osnovy a plány, dobrá škola je živý organizmus, v ktorom fungujú dobré medziľudské vzťahy, vzájomný rešpekt k svojim právam, ale i uvedomenie si prvoradých povinností. Začiatok nového školského roka 2016/2017 sa u nás začal dňa 5.9.2016 v rozcvičovni, keďže nám nejak neprialo počasie. Prváčikov sprevádzali  ich rodičia, ktorí im boli oporou v ich prvom školskom dni. Privítal ich pán riaditeľ PaedDr. Martin Halčišák, spolu s učiteľským zborom aj starosta obce pán Ladislav Urda, ktorý im doniesol milé prekvapenie. Tento rok bude našu školu navštevovať 79 žiakov, mimo územia Slovenskej republiky bude študovať 5 žiakov.

                   Zaželajme si teda veľa úspechov, aby školský rok bol plný zaujímavých projektov, súťaží, hier, aby sme  zažívali školu hrou, tešili sa zo spoločenských a športových podujatí, aby bol školský rok pestrý, veselý, plný nových objavov, málo vymeškaných hodín a žiakom len tie najlepšie známky, za ktorými budú bohaté vedomosti...

                                                                                                                                                             Mgr. Judita Kažová

            fotogaléria: http://zskamenica.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=202

        • Imatrikulácia v ŠKD
          • Imatrikulácia v ŠKD

          •           Začiatok nového školského roka nebol iba začiatkom v škole, ale aj v našom školskom klube. Niektorí žiaci nám odišli, no privítali sme nových žiakov. Boli to väčšinou prváci, ale aj starší žiaci z iných tried. Imatrikuláciu nových žiakov sme začali 9.9.2016 dole v rozcvičovni našej školy, začalo sa to predstavením starších žiakov mladším, po nich sa nám predstavili noví žiaci. Vychovávateľka žiakom prečítala pravidlá bezpečného školského klubu detí a čestný sľub, ktorý žiaci pekne zopakovali a tým sa stali platnými členmi ŠKD. Pri veľmi príjemnej atmosfére a hudbe sa nám podarilo odstrániť trému a strach nových žiakov a neskôr sme sa už všetci spoločne hrali. Nakoniec dostal každý žiak sladkú pozornosť a odmenu. Sľúbili sme si, že sa budeme pekne, slušne správať a dodržiavať pravidlá školského klubu, aby sme sa v ňom všetci cítili dobre a spokojne.

                                                                                                   Mgr. Judita Kažová

            fotogaléria: http://zskamenica.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=204

        • ZŠ - Turisti  na Trenčianskom hrade
          • ZŠ - Turisti na Trenčianskom hrade

          • Trenčín –  centrum stredného Považia  a ôsme najväčšie mesto Slovenska, ktoré sa nachádza v západnej časti našej krajiny, častokrát označované aj ako mesto módy. 

            Kto  z Vás by sa nechcel na vlastné oči presvedčiť o tom , či „ Na Trenčianskom moste fialôčka rastie"? Alebo či je Studňa lásky  skutočne taká hlboká? Preto sme dňa 13. apríla 2016 navštívili toto pekné mesto a ich najväčšiu pýchu - Trenčiansky hrad,  ktorý nás vítal už hneď pri vstupe do mesta.

            Od železničnej stanice sme hrad mali priam na dosah, ale museli sme prejsť cez Park Milana Rastislava Štefánika  a podchodom popri hoteli Elizabeth. Hneď vedľa hotela sme uvideli v skale vytesaný rímsky nápis ešte z rokov 178/179  potom sme pomaličky prišli po Matúšovej ulici až priamo k hradu.

            Trenčiansky hrad je pomerne rozsiahly zrenovovaný hrad týčiaci sa na strmom vápencovom brale priamo nad mestom. Je národnou kultúrnou pamiatkou. Hrad ponúka návštevníkom tri tipy okruhov.  My sme si vybrali Okruh C  - Veľký okruh, ktorý trval približne 1 hod. 15 min. Ako prvú sme navštívili  Matúšovu vežu,  kde sme si vypočuli  históriu Trenčianskeho hradu a pokochali sme sa nádherným výhľadom z veže na celé mesto, ale ani z tejto veže sme žiadne „fialky“  v diaľke nezbadali.  V priestoroch  Ľudovítovho paláca  bola  práve expozícia "Veľkonočných vajíčok a rôznych starších techník zdobenia". Barborin palác bol plný archeologických  nálezov a v  Zápoľského paláci bola expozícia  pod názvom Rodová galéria Ilešháziovcov a obrazov z Ilešháziovských sídiel. Na záver sme si prezreli Studňu lásky. Po vyčerpávajúcej prehliadke hradu a podhradia sme zišli popri Katovom dome na Mierové námestie, kde sme obdivovali Mórový stĺp Sv. Trojice i Mestskú bránu.

            Posilnení chutnou zmrzlinou aj pizzou a plní nových objavov sme  nasadli do rýchlika smerom na východ Slovenska a šťastne sme sa vrátili domov.

            Mgr. Antónia Kucháriková

        • Zdravotnícka súťaž
          • Zdravotnícka súťaž

          • Slovenský Červený kríž každoročne v mesiaci máj organizuje regionálne súťaže Hliadok mladých zdravotníkov 1. a 2. stupňa. V nich si žiaci overujú nielen teoretické vedomosti a poznatky o Červenom kríži, ale i praktické ošetrovanie simulovaných poranení. Okresné kolo súťaže hliadok mladých zdravotníkov  sa konalo 20. mája v Základnej škole Komenského 113 v Lipanoch.  Pod odborným dohľadom rozhodcov sa jednotlivé družstvá striedali na 4 stanovištiach:

            • Teoretické vedomosti o histórii Červeného kríža.
            • Teoretické zdravotnícke vedomosti.
            • Resuscitácia- oživovanie na resuscitačných bábkach.
            • Simulované poranenie - poskytnutie prvej pomoci dvom zraneným osobám.

            Hliadka zdravotníkov našej školy v zložení Lenka Andraščíková (4.roč.), Juliana Pavlinská (4.roč.), Martina Nováková (4.roč.), Lucia Piskurová (3.roč.), Alexandra Komorová (3.roč.),  Ema Andraščíková (3.roč.) stratili počas celej súťaže iba dva body a získali krásne druhé miesto.

            Mgr. Terézia Prevužňáková

        • Atletika
          • Atletika

          • Ako minulý rok, tak aj tohto roku, sme sa vybrali s naším družstvom v zložení: Kamil Beliš (4.r.), Dominik Andraščík (3.r.), Lenka Andraščíková (4.r.), Samuel Piskura (4.r.). Silvia Andraščíková (2.r.), Veronika Sabatulová (4.r.) a Aneta Andraščíková (4.r.) reprezentovať náš Školský klub detí pri ZŠ s MŠ v Kamenici na súťaži pod názvom "Ľahká atletika ŠKD Hornotorysského regiónu". Slniečko nám vydržalo iba dovtedy, kým sme všetci nedosúťažili v behu na 60m a 250m, hode kriketovou loptičkou a skoku do diaľky. Naše šikovné družstvo sa umiestnilo na štvrtom mieste a za odmenu si pochutnali na výbornej zmrzlinke.

            Mgr. Judita Kažová

            Do galérie Atletika boli pridané fotografie.

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          •     Sviatok Deň matiek odzrkadľuje jedinečnosť a nenahraditeľnosť matky. V tento deň by si každý z nás mal nájsť chvíľku, aby si na tú svoju mamku spomenul. Deti v škôlke a škole tvorili maličké darčeky, chystali besiedky, básničky a pesničky pre svoje mamičky a pozvali ich do Kultúrneho domu v Kamenici dňa 8.5.2016, kde im svoje talenty a výkony predviedli. Okrem malého občerstvenia a sladkého koláčika, dostala každá mamička kvietok so slovami: "Ľúbim ťa, mamka!". Podujatie spolu pripravili Základná škola s materskou školou, pán starosta Ladislav Urda a poslanci obecného zastupiteľstva - kultúrna komisia.

                Na takúto vďačnosť k mamám, by sme nemali  zabúdať ani my dospelí, v jednej známej piesni sa spieva: “Ďakujem ti, mama, za nežnosť a za lásku, ktorú si mi dala, vďaka aj za život môj. Vďaka za to, že si mi dala život, zatiaľ čo ty si mala len bolesť...”

            Mgr. Judita Kažová

            Do galérie Deň matiek boli pridané fotografie.

        • ZŠ - Posádkový deň detí na letisku Prešov
          • ZŠ - Posádkový deň detí na letisku Prešov

          • Medzinárodný deň detí je sviatok známy na celom svete. Je to oslava detskej radosti, chvíľ šťastia a smiechu, ktoré sa snažíme vyčariť na tvárach všetkých detí. K tejto úlohe sa aj svojou troškou pokúsili prispieť príslušníci vrtuľníkového krídla v Prešove, ktorí v spolupráci s Vojenskou políciou Prešov a Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru Prešov zorganizovali dňa 3. júna 2016 Posádkový deň detí na letisku Prešov. Prestávky medzi letovými ukážkami plnohodnotne vyplnili statické ukážky leteckej a pozemnej techniky. Každý si mohol vyskúšať sedenie vo vojenskom obrnenom voze, na policajnom motocykli, v hasičskom aute alebo aj vo vrtuľníku. Videli sme pristávanie vojenského lietadla, zoskok parašutistov, vyslobodzovanie raneného z havarovaného auta a pod. Nemenej zaujímavé boli i ukážky výzbroje a výstroje príslušníkov ozbrojených zložiek, do ktorých sa mali možnosť obliecť najmä tí odvážnejší.

            Mgr. Terézia Prevužňáková

            Do galérie ZŠ - Posádkový deň detí na letisku Prešov boli pridané fotografie.

        • ZŠ - Škola v prírode
          • ZŠ - Škola v prírode

          • Pondelkové ráno 23. mája  2016 začalo pre našich žiakov -  štvrtákov  tak trochu netradične. Tento rok aj vďaka štátnej dotácii  vyštartovali pani učiteľky Mgr. A. Kucháriková, Mgr. T. Prevužňáková spolu so zdravotníkom pánom Martinom Pčolkom a s 24-mi žiakmi do školy v prírode do najmenších veľhôr sveta – Vysokých Tatier, konkrétne do Nového Smokovca.

             A aké to celé bolo?

            Pondelkové,  krásne slnečné ráno nás lákalo čím skôr nastúpiť do pristaveného autobusu pred Obecným Úradom v Kamenici. I napriek ranným dopravným problémom (pokazený autobus a tatranská električka bez elektriny) sme sa šťastne dostali  na Štrbské Pleso, kde sme absolvovali prvú menšiu túru okolo Štrbského plesa cez Mlynickú dolinu až k Popradskému plesudo Mengusovskej doliny.  Hneď z chodníka sme uvideli krásnu Chatu pri Popradskom plese a okolité štíty. Pri trblietavom jazere sme sa dostatočne posilnili, oddýchli sme si a okolo jazera sme sa vybrali kamenným chodníčkom k Tatranskému symbolickému cintorínu. Cestou späť lesom sme sa zastavili na drevenom moste, kde sa z bystriny neskôr stáva rieka Poprad. V popoludňajších hodinách sme sa už opraveným autobusom dostavili do krásneho penziónu VILLA SIESTA v Novom Smokovci, kde sme sa naobedovali, ubytovali a zoznámili s prostredím. Prvý deň ubehol ani sme sa nenazdali a čakala nás prvá noc v neznámom prostredí, poniektorí prvýkrát bez rodičov. Zvládli sme ju na jednotku.

            Náš druhý deň sa niesol v športovom duchu. Ráno sme začali rozcvičkou pred našim penziónom a po raňajkách sme navštívili ihrisko,na ktorom sme si zasúťažili .Po tomto predpoludňajšom súťažení nás očakávali  vytúžené  bazény  so šmykľavkami, tobogan i  jacuzzi v neďalekom hoteli Atrium. Vo vode sme sa dostatočne vyšantili a otestovali sme si svoje plavecké zručnosti. Popoludní sme navštívili mesto Poprad a večer oprášili slovenčinu i matematiku. Deň sme zakončili večernou prechádzkou po Novom Smokovci.

            Aj stredu sme začali krátkou rozcvičkou a vychutnávali sme si čerstvý tatranský vzduch i ranné slnečné lúče. Po raňajkách sme kráčali po cestičke ku Smokoveckej Kyselke  - minerálnemu prameňu v Starom Smokovci, prešli sme park v kúpeľoch v Novom Smokovci a aj dnes sme sa tešili na bazén v hoteli Atrium. Podvečer sme sa pomodlili, zaspievali na omši v kostole Sv. Petra a Pavla v Novom Smokovci a večer sme sa ocitli v televíznej show: 5štvráci proti 5 štvrtáčkam.

            Predposledný deň bol pre našich žiakov obrovskou výzvou. Zdolanie takmer 8km časti Tatranskej magistrály od Hrebienka po Skalnaté pleso so stúpaním vyše 500m. Ráno sme si privstali, aby sme sa vyviezli medzi prvými pozemnou lanovkou na Hrebienok. Bilíkova chata, Studenovodské vodopády, Rainerova chata, Obrovský vodopád, Zamkovského chata s občerstvením, Lomnická vyhliadka, Skalnaté pleso s guľovačkou v máji, fotenie s Thajčanmi pred Skalnatým plesom, posledné vybláznenie vo Svištej krajinke – toto všetko  sme krásne zvládli. Odmenou za tento výkon bola cesta vysutou lanovkou do Tatranskej Lomnice. V Tatranskej Lomnici sme ešte navštívili tatranské múzeum plné zvierat a rastlín. Bol to nádherný deň, ktorý sme zakončili opekačkou za zvuku akordeónu a ľudových piesní.

            A je tu piatok. Posledný deň nášho pobytu v škole v prírode. Zbalili sme si naše kufre, spoločne sme zhodnotili náš týždenný pobyt v prírode, poďakovali  i rozlúčili sme sa s pani riaditeľkou, pani manažérkou i s personálom hotela Villa Siesta, kde tajne dúfame, že nás ešte v budúcnosti radi privítajú. Kedže sme mali ešte pár hodín pokiaľ príde autobus, vrátili sme sa ku Smokoveckej Kyselke kde sme si naplnili vodu do fliaš pre rodičov a kúpili sme si posledné spomienkové suveníry. Z programu nás čakalo už len jediné – spoločný návrat autobusom domov k netrpezlivým rodičom a kamarátom, zvedavým na všetky naše zážitky a dojmy. Bol to krásny týždeň, blízko a zároveň ďaleko od domova. Ostane nám ešte dlho v pamäti a budeme naňho radi spomínať. Týždeň v prírode plný všakovakých aktivít i zážitkov, ktoré sme si s nadšením zakresľovali do našich malých denníčkov, aby sme sa s nimi mohli hrdo podeliť a chváliť rodičom, súrodencom či kamarátom.

            Touto cestou  sa chcem ako vedúca školy v prírode  poďakovať nášmu zdravotníkovi pánovi Martinovi Pčolkovi, ktorý ako dobrovoľník dohliadal na zdravotný stav všetkých účastníkov školy v prírode, absolvoval s nami všetky aktivity a túry a druhé poďakovanie patrí mojej kolegyni Mgr. T. Prevužňákovej za jej neustálu spoluprácu.

            Všetkým mojim štvrtákom  ďakujem za ich vzorné správanie a do ďalšieho štúdia v Lipanoch  im prajem ešte veľa úspechov a pekných zážitkov.

            Mgr. Antónia Kucháriková

            Do galérie ZŠ - Škola v prírode boli pridané fotografie.

          • Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Kamenici v súlade s §20 ods. 1, 2, 3, 4  zákona 245/2008 Z. z. školský zákon a  §10 ods.1 vyhlášky 224/2011 o základnej škole oznamuje rodičom, že zápis žiakov do 1. ročníka na školský rok 2016/2017 sa uskutoční 5. apríla 2016 (utorok) o 13:00 hod. v budove Základnej školy.

            K zápisu je potrebné doniesť:

            • občiansky preukaz
            • rodný list dieťaťa
            • písacie potreby (pero)

             

            PaedDr. Martin Halčišák

            Riaditeľ školy

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Kamenici oznamuje rodičom, že veľkonočné prázdniny sa začnú vo štvrtok 24. marca 2016 a skončia v utorok 29. marca 2016. Školské vyučovanie sa začne v stredu 30. marca 2016.

             

            PaedDr. Martin Halčišák

            Riaditeľ školy

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kamenica
      • 051/4573123 +421918657042
      • Kamenica 645 082 71 Kamenica 082 71 Kamenica Slovakia
      • 037944681
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje