• Dotácia na stravu od 01.05.2023

          • Informácia

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu.

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) a na všetkých žiakov základnej školy (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, elektronicky alebo písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

            Uplatnením dotácie na stravu zákonný zástupca neprichádza o daňový bonus.

            Dotácia na stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ a odobralo obed, /deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima/,

            2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,

            dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára – špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to elektronicky prostredníctvom Edupage v časti Žiadosti/vyhlásenia, a to najneskôr v termíne do 7. apríla 2023. V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov prostredníctvom Prihlášky na stravovanie /v prílohe/ a odovzdať vedúcej školskej jedálne.

            V prípade, ak nepožiadate o dotáciu zariadenie školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu.

          • Prerušenie prevádzky v MŠ

          •  

            Riaditeľ Základnej školy s materskou školou

            v Kamenici

             

            oznamuje

             

            rodičom detí v materskej škole,

            že od 6.3.2023 (pondelok) do 10.3.2023 (piatok)

            bude prevádzka materskej školy

            dočasne prerušená z organizačných dôvodov

            (nedostatočný záujem o prevádzku zo strany rodičov).

            Prevádzka začne dňa 13.3.2023 (pondelok).

             

             

             

            PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

            riaditeľ ZŠ s MŠ

          • Jarné prázdniny

          • Vážení rodičia a žiaci,
            jarné prázdniy začínajú 6.3.2023 a končia 10.3.2023.
            Vyučovanie začne v pondelok 13.3.2023.

            PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

            riaditeľ školy

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Kamenica
        • 051/4573123 +421918657042
        • Kamenica 645 082 71 Kamenica 082 71 Kamenica Slovakia
        • 037944681
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje