• Zápis do základnej školy

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Kamenici v súlade s §20  zákona 245/2008 Z. z. školský zákon oznamuje rodičom, že zápis žiakov na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2023/2024 sa uskutoční

            18. apríla 2023 o 13:30 hod. v budove ZŠ.

            Prosíme Vás o elektronické podanie prihlášky.
            Elektronická prihláška bude k dispozícii na webovej adrese:

            https://zskamenica.edupage.org/register/        

            od 4.4.2023 do 18.4.2023.

            K zápisu je potrebné doniesť rodný list dieťaťa a príslušnú prílohu k prihláške .

             

            Kamenica  4.4.2023                                                                                           PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

                                                                                                                                                        Riaditeľ školy

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • 44. ročníka okresného kola Pytagoriády, ktorú organizovala ZŠ Lipany, Komenského 113, sa zúčastnila aj naša žiačka Simonka Gladišová. V kategórii P3 patrí medzi úspešných riešiteľov. Nimi sa stali tí žiaci, ktorí v časovom limite 60 minút správne vyriešili aspoň 10 úloh z 15. V tomto prípade sa žiakom pripočítali aj bonusové body za ušetrený čas – za každé 4 ušetrené minúty mohli získať 1 bod.

            Výsledkovú listinu OK Pytagoriády v kategórii P3 si môžete pozrieť v prílohe:

            P3_-_vysledkova_listina.xls

          • Dotácia na stravu od 01.05.2023

          • Informácia

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu.

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) a na všetkých žiakov základnej školy (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, elektronicky alebo písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

            Uplatnením dotácie na stravu zákonný zástupca neprichádza o daňový bonus.

            Dotácia na stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ a odobralo obed, /deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima/,

            2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,

            dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára – špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to elektronicky prostredníctvom Edupage v časti Žiadosti/vyhlásenia, a to najneskôr v termíne do 7. apríla 2023. V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov prostredníctvom Prihlášky na stravovanie /v prílohe/ a odovzdať vedúcej školskej jedálne.

            V prípade, ak nepožiadate o dotáciu zariadenie školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu.

          • Prerušenie prevádzky v MŠ

          •  

            Riaditeľ Základnej školy s materskou školou

            v Kamenici

             

            oznamuje

             

            rodičom detí v materskej škole,

            že od 6.3.2023 (pondelok) do 10.3.2023 (piatok)

            bude prevádzka materskej školy

            dočasne prerušená z organizačných dôvodov

            (nedostatočný záujem o prevádzku zo strany rodičov).

            Prevádzka začne dňa 13.3.2023 (pondelok).

             

             

             

            PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

            riaditeľ ZŠ s MŠ

          • Jarné prázdniny

          • Vážení rodičia a žiaci,
            jarné prázdniy začínajú 6.3.2023 a končia 10.3.2023.
            Vyučovanie začne v pondelok 13.3.2023.

            PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

            riaditeľ školy

          • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Kamenica v zmysle čl. 5 ods. 2 písm. a), b), c) Metodického usmernenia č. 15/2005, ktorým sa vydáva Plán opatrení pre základné a stredné školy a školské zariadenia pre prípad pandémie chrípky v Slovenskej republike prerušujem výchovno-vzdelávací proces v ZŠ s MŠ Kamenica – v organizačnej zložke základná škola od 13. decembra 2022 do 16. decembra 2022. Vyučovanie začne v pondelok 19. decembra 2022.

            Odôvodnenie:

            neprítomnosť žiakov na vyučovaní z dôvodu respiračných ochorení (30%); odporúčanie RÚVZ v Prešove.

                                                                                                          PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

                                                                                                                      Riaditeľ školy

          • MIKULÁŠ

          • Do fotogalérie boli pridané nové albumy MIKULÁŠ a ZŠ - Mikuláš.

            Vitaj, vitaj, Mikuláš, čo v batohu pre nás máš? Cukríky i čokoládky a či dáky perník sladký? Celý rok sme poslúchali, aj si uši umývali. Tak ako sme sľúbili, všetci sme sa ľúbili. Peknou básničkou dnes deti v materskej škole a žiaci v základnej škole privítali Mikuláša, ktorý ich potešil sladkými dobrotami. Odmenou mu boli šťastné úsmevy a iskričky v očkách všetkých detičiek a žiakov.

            Mgr. Lucia Omastová

          • MŠ - Šarkaniáda 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MŠ - Šarkaniáda 2022.

            Lieta šarkan pomaličky, pozdravuje lastovičky. Chvostom krúti sem a tam, šťastnú cestu želá Vám! Šarkaniáda je obľúbená jesenná aktivita v našej materskej škole. Preto sme dnes využili krásne slnečné počasie a prevetrali našich pestrofarebných kamarátov šarkanov. Červené líčka, žiariace očká a spokojné úsmevy detí svedčili o tom, že sa ŠARKANIÁDA aj tento rok vydarila. Mgr. Omastová Lucia

          • OZNAM

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Kamenici v súlade s § 150 ods. 5 zák. o výchove a vzdelávaní č. 245 /2008

             

            u d e ľ u j e

            r i a d i t e ľ s k é    v o ľ n o

             

            pre deti Základnej školy s materskou školou v Kamenici

             dňa  2. septembra 2022

            Dôvod:

            Pracovné voľno pre zamestnancov v súlade s čl. II odsek 6 Kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa na rok 2022 a podľa §141 ods. 3 písm. c) Zákonníka práce.

             

            V Kamenici 30.8.2022                                                 PaedDr. Martin Halčišák, PhD.                                                                                                                                           riaditeľ školy

          • Dotácia na stravovanie od 01.07.2022

          • informácie pre rodičov

            Od 1. júla 2022 vstupuje do platnosti zákon č. 232/2022 Z. z. o financovaní voľného času dieťaťa a o zmene a doplnení zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktorým sa upravujú podmienky na získanie dotácie na stravovanie.

            Dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej „dotácia na stravovanie“) možno získať na:

            -   dieťa, ktoré navštevuje materskú školu alebo základnú školu a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima

            Ak ste poberateľom dávky v hmotnej núdzi alebo žijete v domácnosti, ktorej príjem je na hranici životného minima – po prepočítaní príjmu na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny (ďalej „ÚPSVaR“) môžete poberať dotáciu na stravu (prepočítať príjem domácnosti je potrebné ísť od 11.07.2022, aby Vám dotácia na stravovanie mohla byť priznaná na I. polrok šk. roka 2022/2023). Skutočnosť, že ste poberateľov dávky v hmotnej núdzi alebo príjem vašej domácnosť je na hranici životného minima, oznámite  v termíne do 1.8.2022 vedúcej ŠJ.

            Ak sa zamestnáte, oznámite túto skutočnosť škole - v tomto prípade môžete poberať dotáciu na stravu do skončenia školského polroka, v ktorom ste poberali dávku v hmotnej núdzi alebo váš príjem bol najviac vo výške životného minima. Následne bude dotácia zrušená.

            Ak sa počas roka dostanete do situácie, kedy začnete poberať dávku v hmotnej núdzi alebo príjem vašej domácnosti bude najviac vo výške životného minima, oznámite túto skutočnosť škole  a po potvrdení z ÚPSVaR-u, bude mať vaše dieťa nárok na dotáciu na stravovanie

            -   dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy alebo základnú školu a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti na základe podpísaného čestného vyhlásenia

            Dotáciu na stravovanie na základe čestného vyhlásenia o nepoberaní daňového bonusu môžu získať len predškoláci a žiaci ZŠ.

            Deti, ktoré nedovŕšili 15 rokov veku – nie je možné súbežné poberanie daňového bonusu a dotácie na stravovanie.

            Ak nepoberáte daňový bonus (nepracujete), vypíšete čestné vyhlásenie o nepoberaní daňového bonusu, na základe ktorého Vám bude priznaná dotácia na stravu. Čestné vyhlásenie doručte emailom na sj.zskamenica@gmail.com alebo osobne do 1.8.2022

            Ak sa zamestnáte a vznikne Vám nárok na daňový bonus, túto skutočnosť urýchlene oznámite v jedálni a riaditeľovi školy, ktorý zruší poberanie dotácie na stravovanie a stravu v školskej jedálni si budete platiť.

            Ak počas roka stratíte nárok na daňový bonus, túto skutočnosť oznámite škole – vedúcej školskej jedálne a na základe čestného vyhlásenia bude vaše dieťa poberať dotáciu na stravu.

             

             Druhy daňových bonusov od 01.07.2022 (po splnení podmienok):

            • Na dieťa, ktoré ešte nedovŕšilo 15 rokov veku vo výške 70,00 €
            • Na dieťa, ktoré dovŕšilo 15 rokov veku  vo výške 40,00 €

            Upozornenie: Pre rodičov detí, ktoré nedovŕšili 15 rokov veku a pracujú, je výhodnejšie poberať daňový bonus, ktorý má vyššiu  hodnotu ako dotácia na stravovanie. Ak pracujete, uistite sa, že poberáte daňový bonus - stravu v školskej jedálni si budete platiť.

            Dotácia na stravovanie sa poskytuje vo výške 1,30 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania a odobralo obed.

            Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia a formulár na posúdenie príjmu bude k dispozícii na stránke školy, prípadne na riaditeľstve školy.

            V prípade akýchkoľvek nejasností komunikujte so školou, aby sa predišlo zbytočným nedorozumeniam a komplikáciám.

            Čestné vyhlásenie k stiahnutiu tu.

          • MŠ – Školský výlet - Hradisko

          • Krásne slnečné dopoludnie sme s deťmi z materskej školy strávili na veľmi zaujímavom mieste – Hradisko v Lipanoch. Začali sme prehliadkou vidieckeho dvora, kde deti obdivovali rôzne zvieratká. Neskôr si každý mal možnosť vyskúšať lukostreľbu či jazdu na poníkovi a nemohli sme vynechať ani skákací hrad, kde sa deti poriadne vyšantili.

                                                                                                       Mgr. Lucia Omastová
             

          • MŠ - MDD 2022

          • Na svete je veľa detí
            a na všetky slnko svieti,
            a každé si v srdci želá,
            aby slnka bolo veľa.

            Nechže z neba jasne žiari,
            nech sa smeje mamke v tvári,
            nech svieti na prahu dverí,
            aby deti žili v mieri.

            Dnes buď, slnko, pošta zlatá
            pre chlapcov i pre dievčatá,
            pozdravy nes celým svetom
            bielym, čiernym, žltým deťom.
            (Elena Čepčeková)

          • MŠ - Viacboj - 21. ročník

          • Dňa 18. mája 2022 sa konali preteky vo Viacboji všestrannosti detí predškolského veku v športovej hale v Lipanoch. Deti súťažili v troch disciplínach – beh na 20m, skok do diaľky z miesta a hod loptou z miesta.

            Našu MŠ reprezentovali:

            D1 mladšie dievčatá:   Šarlotka Dzuríková

            D2 staršie dievčatá:     Ninka Nendzová

            CH1 mladší chlapci:      Dominik Ševčovič

            CH2 starší chlapci:        Lucas Andraščík

            Snahou a obetavými výkonmi sa naším deťom podarilo získať v celkovom bodovaní v okresnej súťaži 1. a 3. miesto. Za jednotlivcov Ninka Nendzová v kategórii starších dievčat získala 1. miesto. V kategórii starších chlapcov získal 3. miesto Lucas Andraščík. Každá MŠ aj jednotlivec si odniesli vecné ceny, medailu a diplom. Všetkým výhercom blahoželáme.

                                                                                                                                              Bc. Slavka Andraščíková

          • MŠ - Meduška 2022

          • Naša Materská škola sa dnes zúčastnila Regionálnej prehliadky v prednese poézie a prózy pod názvom Meduška, ktorá sa uskutočnila v mestskej galérii v Lipanoch. So smelým a výrazným prednesom básničky „Ovečka“ nás reprezentovala naša škôlkarka Nelka Andraščíková. Za odvážny a pekný prednes bola odmenená diplomom, knihou a sladkým balíčkom. 


                                                                                                              Mgr. Omastová Lucia

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kamenica
      • 051/4573123 +421918657042
      • Kamenica 645 082 71 Kamenica 082 71 Kamenica Slovakia
      • 037944681
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje