• MŠ - Koniec školského roka - Hurá, prázdniny!

          • V stredu 30.6.2020 bol posledný deň v materskej škole, ktorý sme si užili spoločnou opekačkou, diskotékou a množstvom hier na školskom dvore. Ešte predtým sme si spoločne za pomoci učiteliek vyrobili krásne farebné tričká na pamiatku. Všetky deti dostali darček- omaľovánku, loptu a vedierko. 

            Všetkým deťom želáme krásne prázdniny plné zážitkov a dobrodružstiev!

          • MŠ - Rozlúčková noc v škôlke

          •  

            V NAŠEJ ŠKÔLKE POČUŤ HLAS, ŽE NADIŠIEL TAKÝ ČAS,

            ČO NÁM DÁVA DO RÚČKY MILÝ KVIETOK ROZLÚČKY.

            JEHO REČ JE NEVEĽKÁ, VRAVÍ: ZBOHOM POSTIEĽKA

            I MALÁ PODUŠKA, ČO ŠEPKALA NÁM DO UŠKA

            ROZPRÁVOČKY PRED SPANÍM.

            MATERSKÁ ŠKOLA, MILÝ DOM, PODAJ MI RÚČKU NA ROZLÚČKU,

            LEBO JA RASTIEM AKO STROM A PO PRÁZDNINÁCH PRVÁK SOM!

            Ako to už v júni býva zvykom, ani tento rok to nebolo inak. S blížiacim sa koncom školského roka 2020/2021 nastal čas, aby sme sa rozlúčili s našimi predškolákmi. V pondelok 28.6.2021 sa v našej škôlke konala rozlúčková noc, na ktorú sa tešili všetci predškoláci. Školský dvor bol plný hudby, tanca, zábavy a detského smiechu. Najväčšiu radosť mali deti z dobrodružnej, nočnej prechádzky po našej dedine. Po príchode do škôlky nás čakala pyžamová párty do neskorej noci. 

            Všetkým našim predškolákom prajeme, aby v septembri s radosťou nastúpili do školy, a aby boli naďalej takí šikovní a robili všetkým okolo seba radosť.

             

          • ZŠ - Deň detí

          • Na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve v roku 1925 vznikla myšlienka Medzinárodného dňa detí. Po nej viacero vlád zaviedlo vo svojich krajinách takýto deň s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete. U nás sa tento deň slávi od roku 1952.

            Žiaci našej školy svoj deň oslávili úľavou od školských úloh, turistickou vychádzkou, opekačkou, pohybom na čerstvom vzduchu. Samozrejme, nechýbala ani sladká odmena.

          • MŠ - Indiánsky Deň detí

          • Najkrajší sviatok v roku, na ktorý sa deti veľmi tešia sme tento rok oslávili v indiánskom štýle. Deti si najskôr vyrobili indiánske čelenky s farebnými pierkami a oslava sa mohla začať. Pre deti boli pripravené rôzne pohybové hry a súťaže na stanovištiach- hádzanie loptičiek do košíkov, chytanie rýb z jazera, prekážková dráha, prenášanie vody v pohári.... Deti boli šťastné, vyšantené a plné pozitívnych dojmov z indiánskeho dňa.  Každý indián bol na záver vyznamenaný medailou za šikovnosť. Nasadenie a indiánska ohľaduplnosť v boji bola patrične odmenená.

          • MŠ - Vypúšťanie holubov

          • V rámci témy týždňa ,,Vtáky a les" nám pani učiteľka Betka priniesla do našej materskej školy holuby. Deti, ktoré nabrali odvahu si mohli holuby pohladkať, podržať v rukách a nakoniec aj vypustiť. 

          • Zápis do materskej školy

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Kamenici v súlade s §59 zákona č.245/2008 Z. z. a podľa §3 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č.306/2008 Z. z. o materskej škole v znení vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č.308/2009 Z. z. (ďalej len „vyhláška MŠ SR č. 306/2008 Z. z.“) oznamuje rodičom, že prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie v materskej škole v školskom roku 2021/2022 sa uskutoční

             

            od 1. mája 2021 do 31. mája 2021

            elektronickou formou

            v súlade s usmernením ministerstva školstva SR.

             

            Elektronická prihláška bude k dispozícii na webovej stránke školy https://zskamenica.edupage.org/ od 1.5.2021 do 31.5.2021.

                                                                                                                      

            PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

            Riaditeľ školy           

          • Zápis do základnej školy

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Kamenici v súlade s §20 ods. 1, 2, 3, 4  zákona 245/2008 Z. z. školský zákon a  §10 ods.1 vyhlášky 224/2011 o základnej škole oznamuje rodičom, že zápis žiakov na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2021/2022 sa uskutoční

            od 12. apríla 2021 do 13. apríla 2021

            elektronickou formou

            v súlade s usmernením ministerstva školstva SR.

             

            Elektronická prihláška bude k dispozícii na webovej adrese https://zskamenica.edupage.org/register/

            od 12.4.2021 do 13.4.2021.

             

            Kamenica  26.3.2021                                                                                           PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

                                                                                                                                                        Riaditeľ školy

          • Návrat do školy od 8.3.2021

          • Zmena niektorých opatrení a zavádzanie nových pravidiel. To je výsledok rokovania vlády s odborníkmi. Niektoré z nich sa dotknú aj doterajšieho fungovania škôl.

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            S účinnosťou od 8. marca 2021 do 21. marca 2021 mení a dopĺňa rozhodnutie č. 2021/10079:1-A1810 v súlade s podmienkami uvedenými v uzneseniach vlády Slovenskej republiky č. 122 a 123 z 28. februára 2021 takto:

            1.v časti A. prvom bode písm. a) sa za slovámaterských školách,vkladajú slová „prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce,“,

            2.v časti A. prvom bode písm. b) sa za slová „základných školách na prvom stupni“ vkladajú slová „prednostne pre žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce, alebo pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

            V našej škole bude od 8.3.2021 prezenčná forma výchovy a vzdelávania umožnená všetkým deťom a žiakom. Zákonný zástupca odovzdá čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov. Zákonný zástupca vykonávajúci prácu na pracovisku (mimo bydliska) odovzdá Prílohu 11c. Ostatní zákonní zástupcovia Prílohu 11a.

            V platnosti naďalej ostáva, že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní.

             

            Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov

            Príloha 11a

            Príloha 11c

             

            Čestné vyhlásenie je možné podať aj cez Eupage. Návod nájdete tu:

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu (MŠ a ZŠ I. stupeň)

            PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

            Riaditeľ školy

          • Vyučovanie po jarných prázdninách

          • Riaditeľ školy oznamuje zákonným zástupcom detí a žiakov, že po konzultácii so zriaďovateľom  pokračuje prevádzka a vyučovanie po jarných prázdninách prezenčnou formou. V prevádzke bude školská jedáleň a školský klub detí. Pri vstupe do školy deti a žiaci absolvujú ranný filter a počas pobytu v škole budú platiť prísne hygienické opatrenia tak ako doteraz.

            Podmienkou nástupu dieťaťa alebo  žiaka I. stupňa na prezenčné vyučovanie od 1.3.2021 je vyplnené Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré musí byť preukázateľné negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo potvrdením negatívneho výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie alebo potvrdením o výnimke. Test nesmie byť starší ako sedem dní.

             

            Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov

             

            Čestné vyhlásenie je možné podať aj cez Eupage. Návod nájdete tu:

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu (MŠ a ZŠ I. stupeň)

            PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

            Riaditeľ školy

          • MŠ - Sánkovačka 2021

          • Padá sniežik padá, ej, ale som rada.Už je biely sad, ej, ale som rád.

            Bude dobrá sánkovačka, bude dobrá lyžovačka. Do oblôčka sniežik hľadí, ej, ale sme všetci radi.

            Sánkovanie patrí k najobľúbenejším zimným športom detí. Aj deti z našej materskej školy sa otužovali, upevňovali si zdravie pohybovou aktivitou- sánkovaním sa na neďalekom zasneženom kopci. Deti prekonávali svoj strach, ovládali kĺzavý pohyb na klzáku. Upevňovali sa priateľstvá a kamarátstva, tlačili sa, ťahali, kĺzali, pretekali, kto bude prvý a šantili na snehu. Napriek tomu, že prišli unavení, premočení ich úsmev hovorí za všetko.

          • MŠ - Fašiangová párty

          • „Na známosť sa všetkým dáva, mimoriadna správa: ako každý rok v tomto čase, fašiangy tu máme zase“. No aké by to boli fašiangy bez poriadnej fašiangovej zábavy? Preto sme sa rozhodli ukončiť toto najveselšie obdobie roka tradičnou fašiangovou párty pre deti. Spoločne s deťmi sme najskôr vyrobili rôzne škrabošky, ozdoby a premenili triedy na rozprávkové, vyzdobené pestrofarebnými girlandami a balónmi, z ktorých mali deti radosť. Detské tváričky žiarili úsmevom a dobrou náladou. Spoločne sme spievali, tancovali a tešili sa z krásneho dňa.

          • Oznam

          • V škole bude prebiehať prezenčné vyučovanie od 8. 2. 2021.

            Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.

            Platnosť testov – test zamestnancov, zákonných zástupcov, u ktorých je vyžadovaný, platí sedem kalendárnych dní podľa aktuálnych pravidiel COVID AUTOMATU. Riaditeľ školy alebo ním poverený zamestnanec overuje splnenie podmienky negatívneho výsledku testu hlavne prostredníctvom príslušného čestného vyhlásenia predloženého od zamestnancov, zákonných zástupcov, ak nie sú vyňatí na základe výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania.

            Pri prezenčnej forme vzdelávania a pri povolenej prevádzke sa škola riadi podľa:

            1. manuálu „Návrat do škôl“ (od 8. 2. 2021),
            2. „Covid – školského semaforu“ (zelená, oranžová, červená fáza) tzn. manuálov pre jednotlivé typy škôl a školských zariadení, ktoré sú zverejnené na stránkach MŠVVaŠ SR v Aktuálnych témach v položke Manuál opatrení pre školy a školské zariadenia,
            3. platných uznesení Vlády SR, rozhodnutiami ministra školstva, vedy, výskumu a športu,
              vyhláškami ÚVZ SR,
            4. celoštátneho COVID automatu, miestne príslušného RÚVZ, ktorý môže rozhodnúť o ďalších, avšak len prísnejších opatreniach s vplyvom na priebeh výchovno-vzdelávacieho procesu v školách a školských zariadeniach v danom regióne, ktorého sa tieto opatrenia týkajú.

            Žiaci pri vstupe odovzdajú:

          • Návrat do školy od 8.2.2021

          • Vážení rodičia,

            na základe platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a uznesenia Vlády SR sa
            upravuje vyučovanie v našej škole a prevádzka v školských zariadeniach od 8. februára 2021 nasledovne:

            Podmienkou vstupu dieťaťa/žiaka do priestorov škôl je negatívny antigénový test (nie starší ako 7 dní) jedného zo  zákonných zástupcov dieťaťa/žiaka resp. splnenie výnimky. Zákonný zástupca výsledok negatívneho testu potvrdí prostredníctvom čestného vyhlásenia (dokument bude zverejnený na webe školy alebo elektronickým potvrdením v rámci aplikácie EduPage).

             

             Zákonní zástupcovia detí/žiakov a zamestnanci škôl sa môžu testovať aj v rámci MOM pôsobiacich na území mesta Lipany, a to:

            MOM na námestí (Dublin pub/bývalá Ponorka)

            - pondelok - nedeľa: 8.00 - 16.30 hod., posledný odber o 16.00 hod. (zatiaľ bez objednávania)

            MOM Rómske komunitné centrum (Ktp. Nálepku 19)

            - sobota - nedeľa (6.2. - 7.2.): 8.00 - 20.00 hod., bez objednávania

             Aktuálne informácie: https://www.lipany.sk/sprava/17351/aktualizacia-o-mom-v-lipanoch.html

          • Oznam

          • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ č. 2021/9113:1- A1810 Vás informujeme o polročnom hodnotení žiakov a o vydávaní výpisov hodnotenia za 1. polrok šk. roka 2020/2021:

            • prvý polrok šk. roka 2020/2021 sa končí 31. januára 2021,
            • hodnotenie a klasifikácia  žiakov sa uskutoční 26.01.2021,
            • v 1. ročníku sa celkové hodnotenie realizuje slovným hodnotením.

            Žiaci sú hodnotení v súlade s usmernením k priebežnému hodnoteniu a celkovému hodnoteniu žiakov základných škôl v školskom roku 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19. 

            Výpisy hodnotenia budú žiaci dostávať až pri opätovnom nástupe do školy .

            Polročné prázdniny sú zrušené.

            Usmernenie k priebežnému hodnoteniu a celkovému hodnoteniu žiakov základných škôl v školskom roku 2020/2021 počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19:

            https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/hodnotenie/Usmernenie%20k%20hodnoteniu%20z%C3%A1kladn%C3%BDch%20%C5%A1k%C3%B4l.pdf

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň

          • Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR predstavilo pred pár týždňami Covid automat, ktorý obsahoval informácie o úrovni epidemiologickej situácie, za akej by bol možný návrat žiakov k prezenčnej výučbe. Podľa súčasných nepriaznivých dát však nie je možné naplniť plán, podľa ktorého by sa niektoré ročníky mohli vrátiť do tried už od budúceho pondelka, 18. januára 2021.

            „Napriek našej snahe vrátiť žiakov čím skôr do lavíc, to nebude na budúci týždeň možné. Situácia ohľadom Covid-19 je na celom Slovensku veľmi vážna. S odborníkmi sme preto tento plán prehodnotili a zhodli sme sa na tom, že najbezpečnejšie pre všetkých bude ešte chvíľu vydržať,“ uviedol šéf rezortu školstva Branislav Gröhling. Reagoval tak na základe diskusií s epidemiologickým tímom a ministrom zdravotníctva.

            Naďalej tak platí rozhodnutie ministra školstva z 8.1.2021.

          • OZNÁMENIE

          • Vzhľadom na okolnosti súvisiace s pandémiou a so zavedením „lockdownu“ na území SR do 24.1.2021 upravujem výchovno – vzdelávací proces v súlade s usmernením Ministerstva školstva SR č. 2021/9418:1-A1810 z 5. 1. 2021 a účinnosťou od 11. 1. 2021 a v zmysle pokynov ŠPU nasledovne:

            Materská škola - Výchovno – vzdelávací proces je od 11. 1. 2021 prerušený.

            ŠKD - Výchovno – vzdelávací proces je od 11. 1. 2021 prerušený.

            Základná škola - Výchovno – vzdelávací proces je od 11. 1. 2021 realizovaný dištančnou formou.

            Ako to bude od 18.1. 2021 do 24.1.2021 - predbežne sa v Covid automate uvádza, že by sa mohli do školy vrátiť deti MŠ a žiaci I. stupňa. za odporúčania otestovania rodiča a zamestnancov školy. Závisí to však od situácie. Určite Vás budeme včas informovať o ďalšom postupe,  len čo sa o ňom právoplatne rozhodne.

            Slovo na záver:

            Žiaci, pristupujte k učeniu zodpovedne a pravidelne každý deň. Pracujte podľa pokynov vyučujúcich.

            Ďakujem rodičom za každú ústretovosť a porozumenie.

            PaedDr. Martin Halčišák, PhD.

            Riaditeľ školy

          • MŠ - Prišiel k nám Ježiško

          • Vianoce sú, keď sme spolu,
            keď rodina sadá k stolu
            Mamka, ocko, detičky,
            dedkovia a babičky.

            Vianoce sú od Ježiška,
            dal nám lásku do balíčka.
            Bolo jej dosť, dostal každý,
            rozdelil ju raz a navždy.

            Dňa 18.12.2020 do našej materskej školy zavítala vzácna návšteva- Ježiško s darčekmi. Po odpočinku si deti našli pod ligotavým stromčekom darčeky od Ježiška. Rozžiarili sa im očká a netrpezlivo očakávali chvíľu, kedy sa budú darčeky rozbaľovať. Boli sme všetci veľmi radi. V škôlke vládla vianočná atmosféra a spoločne sme si spievali vianočné koledy. Deti boli veľmi rady, pretože pod stromčekom si našli autá, bábiky, stavebnice, kuchynské riady a iné hračky.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kamenica
      • 051/4573123 +421918657042
      • Kamenica 645 082 71 Kamenica 082 71 Kamenica Slovakia
      • 037944681
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje